Σε ανακοίνωση σχετικά με την μονάδα αιμοκάθαρσης στην Μύκονο προχώρησε η Ντίνα Σαμψούνη νωρίτερα σήμερα.

Η ίδια δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με πολλές πλευρές για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα τόνισε (και αυτό ας το διαβάσουν μερικοί διαδικτυακοί ευεργέτες) ότι το πρόβλημα δεν είναι ο εξοπλισμός ο οποίος μάλιστα παρέχεται συνήθως με τη μορφή χρησιδανείου από τις εταιρείες δηλαδή δωρεάν, αλλά το εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε το μήνυμα της Κας Σαμψούνη:

«Αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας της μονάδας αιμοκάθαρσης θέλω να διαβεβαιώσω, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές, κινήσεις και επικοινωνίες για την αναστολή της βίαιης αυτής απόφασης και την συνέχιση της λειτουργίας της.
Προφανές είναι ότι τα αναχώματα που πρέπει να ξεπεραστούν στην περίπτωση της μετατροπής της μονάδας σε δημόσια, δεν είναι ο εξοπλισμός ο οποίος μάλιστα παρέχεται συνήθως με τη μορφή χρησιδανείου από τις εταιρείες δηλαδή δωρεάν.
Όπως σε όλους τους τομείς της υγείας και όχι μόνο, τα ζητήματα επικεντρώνονται κυρίως στο εξειδικευμένο προσωπικό και δευτερευόντως στις υπόλοιπες υποδομές.
Η αιμοκάθαρση είναι μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη, πολύπλοκη θεραπεία με πιθανές πολλές επιπλοκές.
Αδιαπραγμάτευτη προυπόθεση αποτελεί η ασφάλεια των ασθενών.
Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι δε μου αρέσουν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Ειδικότερα δε στα ζητήματα της υγείας δεν έχω κάνει καμιά έκπτωση και διάκριση ποτέ.
Θέλω όμως να διαβεβαιώσω προσωπικά τόσο τους αιμοκαθαιρόμενους όσο και τις οικογένειές τους, ότι δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση μετέωροι, μέχρι την εύρεση οριστικής λύσης, που θα τους βγάλει από τη αβεβαιότητα και τον αυτονόητο αγώνα για την ζωή τους.
Ο αγώνας για την υγεία είναι διαρκής και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ και πρέπει να μας ενώνει»