Όταν η βρετανική The Times, το Conde Nast Traveler και το Lonely Planet λένε «ναι» στη Μύκονο αυτή την εποχή, ποιοι είμαστε εμείς να φέρουμε αντίρρηση;

Τι κι αν ξεκίνησαν οι συννεφιές και τα πρωτοβρόχια; H Μύκονος αναμένεται να επεκτείνει την τουριστική της περίοδο και πέρα από τα συνηθισμένα. Με σειρά άρθρων που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και έχοντας καταγράψει βάσει πρόσφατων στατιστικών εντυπωσιακή αύξηση σε έσοδα και αφίξεις από την αρχή κιόλας του έτους, η Μύκονος είναι έτοιμη για το φθινόπωρο -εμείς, άλλωστε, σας το έχουμε ήδη πει εδώ.

Συγκεκριμένα, στα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το Φθινόπωρο συγκαταλέγει η βρετανική The Times το Νησί των Ανέμων. Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει τίποτα σαν τα ελληνικά νησιά όταν τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν υποχωρήσει, αλλά ο ουρανός συνεχίζει να εκπέμπει το υπνωτικό του μπλε φως και τα νερά είναι τόσο καθαρά που τα σκάφη σχηματίζουν σκιά στον πυθμένα της θάλασσας».

Στις επιλογές του δημοσιεύματος βρίσκουμε τη Λεκάδα, τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, ενώ για τη Μύκονο γράφει: «Ο κύβος ερρίφθη όταν οι φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στη Μύκονο διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1960. Αυτό το άνυδρο μικρό νησί με τα ασβεστωμένα κτίσματα που θαυμάζει ο Λε Κορμπιζιέ, με το κολακευτικό ροζ φως και τις χρυσές αμμουδιές του θα γινόταν το hotspot για boho party στο Αιγαίο».

Παράλληλα, τον ηλιόλουστο Oκτώβριο προτείνει τη Μύκονο για διακοπές το Conde Nast Traveller, ενώ για το Νοέμβριο το Travelling Life Style. Το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου προτείνει για διακοπές και η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travellers Worldwide που γράφει: «Το μικρό ελληνικό νησί της Μυκόνου –«το νησί των ανέμων»– κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά για επίσκεψη για όμορφες παραλίες, νυχτερινή ζωή, ψώνια, φαγητό και πολιτισμό». Και συμπληρώνει: «Όταν έρχεστε στη Μύκονο, μπαίνετε σε έναν πανέμορφο νησιωτικό παράδεισο με όλα όσα θα περιμένατε να προσφέρει ένας πολυτελής μεσογειακός προορισμός όπως αυτός».

Πέραν της βασικής τουριστικής περιόδου προτείνει τα ταξίδια στη Μύκονο και το Nomadic Matt που σημειώνει: «Ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα (και ένας από τους ομορφότερους), η Μύκονος προσελκύει κυρίως κρουαζιέρες, πάρτι και ζευγάρια που ταξιδεύουν στον μήνα του μέλιτος».

«Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μύκονο είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος» συμφωνεί και η αμερικανική US NEWS ενώ Οκτώβριο «ψηφίζουν» Lonely Planet και Frommer’s.

 

Πηγή: clickatlife.gr