Αγχωμένοι δείχνουν πολλοί από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλοι γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν συνδυασμό νίκης, άλλοι γιατί έβαλαν εντός του ψηφοδελτίου μάνα, κόρη, εγγονό και Θείο, ενώ άλλοι μόνιμα αναδεικνύουν οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στην Μύκονο, μια μόνιμη γκρίνια.

Των ημαρτημένων άνθρωποι μεμνέαται μάλλον ή των εύ πεποιημένων.

Λίγες ώρες πριν, ο Διευθυντής του Λυκείου στον Πετεινάρο ο οποίος είναι και υποψήφιος με το συνδυασμό Make Mykonos Great Again,του Χρήστου Βερώνη, τόσο από το μικρόφωνο την ώρα του Αγιασμού όσο και με ανάρτηση του στο Facebook, έκανε γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας στην Μυκόνο και ανέφερε ότι από τις 13/02/2023 είχε ενημερώσει εγγράφως την Δημαρχεία για την ανάγκη των δύο αιθουσών και μέχρι σήμερα δεν έπραξαν τίποτα. Δίπλα ακριβώς έβλεπες πρόσωπα που έτριβαν τα χεράκια τους με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης.

Μα είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μην γνωρίζουν τα βασικά;
Να περιμένει ο κος Σαντοριναίος ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είχε έτοιμες δύο σχολικές αίθουσες; Δεν του εξήγησε κάποιος τα βήματα που ακολουθούνται; (Μελέτες, εγκρίσεις, γραφειοκρατικά ζητήματα) κτλ;

Επίσης να υπενθυμίσουμε οτι από το Μάρτιο, στην Μύκονο ( μετά και από τα πρόσφατα περιστατικά ) υπάρχει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών , πάσης φύσεως, ακόμα και δημόσια έργα.

Διαβάστε εδώ> Μύκονος: Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών

Προφανώς προβλήματα υπάρχουν και πρέπει να τα γνωρίζει ο Δήμος Μυκόνου. Ωστόσο στα 2-3 χρόνια που είναι διευθυντής ο κος Σαντοριναίος δημοσίως αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει εκφραστεί επουδενί για τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Τι άλλαξε τώρα; Μήπως το γεγονός ότι είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος;

Σε κάθε περίπτωση όποιος κατέχει σημαίνουσα θέση πρέπει να κρατά ισορροπίες, να μην φανατίζεται γιατί μεθαύριο θα κλειθεί να διεκδικήσει, να διαπραγματευτεί, να ζητήσει την αρωγή του Δήμου Μυκόνου ή άλλων υπηρεσιών σε ό,τι προκύψει.

Κανείς όμως δεν θέλει να σχετίζεται με φανατικούς.