Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος αφίχθη στην Μύκονο και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χὼρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προερχομένου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε χθες, με την παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, υπεδέχθη και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο, υπογραμμίζοντας την μακροχρόνια, ειλικρινή και αδιατάρακτη φιλία, που τους συνδέει, και τονίζοντας το πολύπτυχο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.
Σήμερα το πρωί, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Πρίγκος, του υποψηφίου Δημάρχου κ. Φιορεντίνου, εν ενεργεία και υποψηφίων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του
φιλευσεβού Αναγνώστη κ. Δημητρίου Ασημομύτη, χάρη στον οποίο εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, και πολλών ευσεβών Μυκονίων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, αφού ανεφέρθη στα κατ’ εξοχήν κοινωνικά μηνύματα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, ανέπτυξε τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τις ξεχωριστές αρετές της Θεοτόκου, την υπακοή, την ταπείνωση και τη σιωπή, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση, την υποδοχή και τη φιλοξενία του.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο για την λαμπρύνασα την εορτή της Γιργοϋπηκόου λειτουργική παρουσία του στη Μύκονο και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.