Ήταν να μην πάρει μπρος η «μηχανή» του Κουκά, που όλο αυτό το διάστημα της δεύτερης θητείας του λειτουργούσε αθόρυβα,
δίχως να προβάλει τις κινήσεις και τα έργα αναβάθμισης του νησιού.

Ξεκίνησε με Φρατζέσκο Βιγλιάρη (ΔΕΥΑΜ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ), συνέχισε με τα έργα στην παιδεία όπου μάθαμε τα τεράστια ποσά
τα οποία διαθέτει ο Δήμος τόσο για την βελτίωση των σχολικών μονάδων όσο και για την διαμονή των δασκάλων – καθηγητών.

Είδαμε επίσης τις κινήσεις στον Πολιτισμό και τα έργα στον Αθλητισμό.

Σήμερα το εμβληματικό έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των ανεμόμυλων
Η αισθητική αναβάθμιση και η πολιτιστική ανάδειξη του διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων Μυκόνου και της γύρω περιοχής, είναι πλέον γεγονός.


ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασεία με άλλους φορείς  ολοκλήρωσε ένα έργο σε ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Μυκόνου και συνολικά της χώρας μας.
Η αναβάθμιση του χώρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα, στον μνημειακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Στο σημείο όπου παλαιότερα μεταξύ άλλων πάρκαραν αυτοκίνητα, σήμερα έχουν διαμορφωθεί πεζοδρόμια, μονοπάτια, και χώροι αναψυχής και πρασίνου.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, είχε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ένα όραμα πολλών ετών και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, γίνεται πραγματικότητα.
Η διατήρηση της ταυτότητας του νησιού και η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Μυκόνου, αποτελούν στρατηγικές επιλογές της δημοτικής μας αρχής. Η ανάπλαση που θα συντελεστεί, αποτελεί μία απόδειξη ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος μπορούν να συνδυαστούν με τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη μελέτη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την συνεργασία, καθώς και τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου».