Παρούσα και η κ. Γκερέκου στο συνέδριο!
Διαβάστε την ομιλία του Δημάρχου Μυκόνου  :
Η Μύκονος μπορεί να αποτελέσει τη Mητρόπολη του αθλητισμού και της ευεξίας με τουρισμό 12 μήνες το χρόνο
Με το πρώτο Συνέδριο Sports Tourism and Sustainable Destinations που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο επιβεβαιώνεται ότι το νησί μας έχει δυνατότητες να χαράξει μία νέα πορεία βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα σέβεται την ιστορία και την φυσιογνωμία της περιοχής και θα προσφέρει εξατομικευμένες εναλλακτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της.
Με το Μύκονος running φεστιβάλ αλλά και το forum για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στέλνουμε ένα μήνυμα: Η Μύκονος με την παγκόσμια ακτινοβολία που έχει μπορεί να αποτελέσει τη μητρόπολη του αθλητισμού και της ευεξίας.
Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο επενδύσαμε στον αθλητισμό 2,3 εκ. ευρώ για έργα και πρωτοβουλίες που έχουν ορίζοντα τις επόμενες γενιές του νησιού.
  • Πετύχαμε την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Άνω Μεράς.
  • Υλοποιήσαμε αθλητικές διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας, όπως τα Δήλεια, το All Star Game Motocross και – ασφαλώς – το κορυφαίο Mykonos Running Festival Mykonos Running Festival, δίνοντας το στίγμα της Μυκόνου ως του νησιωτικού Δήμου που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
  • Συντηρήσαμε και αναβαθμίσαμε αθλητικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουμε την χαρά της άσκησης σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Η παρουσία τόσων εκλεκτών ομιλητών στη σημερινή ημερίδα, είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνει όλους πιο σοφούς πάνω στον κοινό μας στόχο: να αδράξουμε την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, ώστε να μετατρέψουμε τον αθλητισμό σε ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης, ένα θεμέλιο βιωσιμότητας για την τοπική οικονομία και την κοινωνία και – παράλληλα – ένα από τα καλύτερα μέσα διάδοσης της θετικής εικόνας της Μυκόνου σε όλο τον κόσμο».
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν με την παρουσία τους και με τη συμμετοχή τους να υλοποιηθεί αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση.