Αυξάνεται η ένταση όσο πλησιάζει η 8η Οκτωβρίου με τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος έχει σχηματίσει ομάδα 38 ατόμων με 3-4 δημοφιλείς υποψηφίους οι οποίοι είναι μεν δημοφιλείς αλλά δεν είναι αρκετοί.
(Ζήσης Ασημομύτης, Ηλίας Αιγινίτης, Παντελής Ρούσσος + Κωνσταντίνος Δακτυλίδης.

Ο Χρήστος Βερώνης έχει συγκεντρώσει 89 πρόσωπα από όλες τις κατηγορίες με πολλές ενδοοικογενειακές υποψηφιότητες (θείος – ανιψίος, Μητέρα – κόρη, αδερφή – αδερφή κτλ) με 3+3 εν δυνάμει ισχυρά «χαρτιά»
(Σάκης Αγορογιάννης, Πέτρος Σταυρακόπουλος, Χανιώτη Μαρσούλα + Ελένη Κοντιζα, Σταύρος Γρύμπλας )
Ο Βερώνης επενδύει στα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και θεωρεί ότι τη δεδομένη στιγμή τον ευνοούν οι συγκυρίες.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς έχει συγκεντρώσει και αυτός 89 πρόσωπα δίχως ενδοοικογενειακές υποψηφιότητες με πρόσωπα από όλες τις κατηγορίες, Παραδοσιακοί άνθρωποι, επιχειρηματίες, και πολλοί νέοι Μυκονιάτες. To 68% των υποψηφίων κάνουν το παρθενικό τους βήμα στα κοινά και εμπιστεύονται τον Κ.Κουκά.

Ο Κουκάς στην φαρέτρα του διαθέτει πρόσωπα τα οποία είναι πολιτικά δραστήρια και όπου τους δεις πάντοτε «τρέχουν».
Τα ισχυρά χαρτιά του Δημάρχου είναι πολλά θα αναφέρουμε επτά: Αλέξανδρος Κουκάς (Αλεκάρας) Αλέξανδρος Βαμβακούρης (Κορνίβας), Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, Φραντζέσκος Βιγλιάρης, Νικόλαος Γκέλος, Αντώνης Κουσαθανάς,, Γρυπάρη Ειρήνη.

Την παράσταση Νίκης την έχει ο Νυν Δήμαρχος. Αφενός γιατί έχει τα πρόσωπα που βγάζουν Δήμαρχο, αφετέρου γιατί επικοινωνιακά γνωρίζει πως να αναδεικνύει τις επωφελής κινήσεις που έχει κάνει πράξη για την Μύκονο. Δεν είναι εκδικητικός αλλά ενωτικός, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσχώρηση της Ν.Σαμψούνη

Συνεχίζεται…